Afdeling Edingen


De afdeling Land van Edingen van de Orde van den Prince werd op 2 juli 2008 te Mark-Edingen opgericht en ontving op 10 september 2008 de Keure en de afdelingsvlag.

Inmiddels is het ledenaantal gegroeid, en kan de afdeling zich verheugen in een ruime belangstelling voor een waaier aan activiteiten.

Wil je meer weten over de doelstellingen, de werking en de organisatie van de Orde van den Prince, dan kan je terecht op de algemene webstek www.ovdp.net.

Voor nieuws over de afdeling “Land van Edingen” klik op www.princedingen.eu

Voorzitter Leo en secretaris Marc geven u graag alle nuttige informatie omtrent de activiteiten en de planning van onze afdeling : leo.camerlynck@skynet.be en/of mhbattaille@skynet.be

 Vloesberg   lente 2009

 

 

 

EDINGEN – Orde van den Prince “Land van Edingen” herbeleeft Kerstmis 1914

Zaterdag 29 januari 2011

 

Voor de eerste bijeenkomst van het jaar van De Orde van den Prince afdeling Edingen in restaurant de Cardinael in Mark kwamen een dertigtal leden en sympathisanten opdagen. Het werd een namiddagvullend programma met de theatermonoloog ‘De Kerst van 1914’ door Luc Collin als hoogtepunt.

 

De ‘Orde van den Prince’ is een pluralistisch en apolitiek Nederlandstalig genootschap van zowat 3000 leden, in en buiten de Benelux, die zich op grond van hun persoonlijk engagement inzetten voor de behartiging van de belangen en de uitstraling van de Nederlandse taal en cultuur overigens ook in Wallonië.

 

De leden hechten dan ook een grote waarde aan de goede betrekkingen tussen Nederlandstaligen en Nederlandskundigen over de hele wereld. De afdeling Edingen, die nu drie jaar bestaat, komt maandelijks bijeen, doorgaans in de Cardinael, hun vaste vergaderstek in deelgemeente Mark.

 

Ook voor de  Orde van den Prince met Leo Camelynck als voorzitter ging het nieuwe jaar van start in een hartelijke sfeer met een winters decor op de achtergrond. “Goede voornemens en optimisme moeten evenwel de drijfveren blijven”, aldus de voorzitter.

 

Met zijn aangrijpende literair-historische evocatie over Kerstmis in 1914 in de loopgraven van Flanders Fields wist Luc Collin de toehoorders uitermate te boeien. Acteur Collin, woonachtig in St-Genesius-Rode, ontpopt zich de laatste jaren overigens ook als toonaangevend regisseur voor de toneelgroepen “De Noordstar” in Brussel en “De Zonnebloem” in Ukkel.

 

Ook werd het  gezelschap getrakteerd op een bezoek aan de nabijgelegen en bijzonder merkwaardige Sint-Martinuskerk

.

Nadere informatie over de Orde van den Prince – Land van Edingen is te lezen op de vernieuwde website  www.princedingen.eu

 

Tekst en foto’s  van Godelieve Deschuyffeleer in Edtie Pajot http://www.editiepajot.com/regios/4/articles/16762

%d bloggers liken dit: